RECession Festival 2020 - Program

RECession Festival

Program Fredag

RADAR

TBA

Program Lørdag

Headquarters

TBA

Program Lørdag

Radar

L.A. støjrockerne fra Health kommer endelig tilbage til Aarhus i maj.

 

Det er 10 år siden Health sidst spillede i Aarhus, men du kan under RECession Festival på Radar få en smag af deres eksperimenterende støjunivers med uimodståelig larm af elektroniske elementer, industrielle poprytmer og drømmende monotone vokaler. Bandet har siden sin fødsel i 2006 løbende udgivet album og lavet samarbejde med forskellige kunstnere. Seneste single DELICIOUS APE er sammen med Xiu Xiu.

 

HEALTH har spillet udsolgte koncerter i hele verden samt festivaler som Coachella, Primavera and Austin Psychfest. De har blandt andet turneret med Nine Inch Nails, Daughters og Gary Numan. Bandet består af Jacob Duzsik, John Famiglietti og Benjamin Miller, og i 2010 væltede de bl.a. Roskilde Festival, hvor GAFFA tildelte dem maksimale stjerner med ordene "skræmmende sublim og sublimt skræmmende".

SPEAKER BITE ME

Siden sin begyndelse i slut-90'erne har Speaker Bite Me fået mange genreprædikater på sig; artrock, støjrock, indie, avantgarde og sågar blevet omtalt som "den danske Sonic Youth".


Bandet udgav i 2018 deres 6. studiealbum ‘Future Plans’. Selvom det på det tidspunkt var 11 år siden, bandet udgav det seneste album ‘Action Painting’, har bandet ikke været fra hinanden i årene, der er gået, men mødtes jævnligt for at komponere og spille. Albummet blev fulgt op af anseelig liveaktivitet, hvor en blændende koncert på Roskilde Festival 2019 og en ditto headliner i Pumpehuset i København i oktober 2019, der begge står som lysende højdepunkter for et altid fremragende live-orkester.


Speaker Bite Me er: Martin Ilja Ryum (sang, guitar), Kasper Deurell (bas, guitar); Emil Landgren (trommer) og Signe Høirup Wille-Jørgensen (sang, guitar)
Kasper Staub er komponist, pianist og sangskriver, bedst kendt fra den roste kvintet Lowly, der har udgivet pladerne 'Heba' og 'Hifalutin' på det internationale label Bella Union, turneret i ind- og udland samt fået rosende ord fra bl.a. Brian Eno.

 

Kasper Staub udgav i august 2019 albummet ”9 Movements” på det aarhusianske label Jaeger Community Music. Et album der indeholder ni korte vignetter for klaver, der alle bevæger sig i et meditativt, genreløst og skønhedssøgende univers. Musikken dyrker nærværet og bevægelserne i nuet og undersøger det stillestående som form med naturens og menneskets bevægelser som grundtema.


De første navne er Speaker Bite Me, Kasper Staub og svenske Mankind. Flere vil blive offentliggjort løbende.


FIND BILLETTER HER

Svenske Mankind er både eksplosivt, mørkt og potent. Bandet vælter i øjeblikket undergrundsfester/events i Stockholm med deres energiske koncerter. Bloggen The Line of Best Fit beskriver bandet som "A shock to the system not unlike a shot of adrenaline straight to the heart".

 

Mankind henter inspiration hos Seattle-scenen som den lød i de tidlige 90'ere, men har også deres eget DNA, - en unik lyd fyldt med skæve sangstrukturer, og velskrevede tekster der er vrede, mørke og foruroligende.

© All Rights Reserved.